Over BBO

Over BBO


BBO voert beleidsonderzoek uit op het gebied van regionale economie, arbeidsmarkt en onderwijs, innovatie en infrastructuur.

BBO wil bijdragen aan praktische oplossingen van vraagstukken in de publieke sfeer. BBO voert onderzoek uit in opdracht van onder meer gemeenten, provincies, ministeries en andere publieke organsiaties, en private organisaties die zich met ‘beleid’ bezig houden.

BBO hecht aan wetenschappelijk verantwoorde methodes en wil bijdragen aan een goede onderbouwing van beleid.

BBO is in kernwoorden: onafhankelijk, betrokken, wetenschappelijk.


- Onderzoek
- Projectondersteuning
- Opdrachtgevers
- Organisatie
- Privacyverklaring


Onderzoek

BBO werkt op basis van wetenschappelijke methoden, zoals SWOT-analyses, evaluatiestudies, statistische analyses, toekomstscenario’s, haalbaarheidsstudies en (beleids)monitoring.

Ga naar boven

Projectleiding & -organisatie

BBO heeft veel ervaring met projectbegeleiding. Projectbegeleiding heeft soms de vorm van het samen opzetten en doordenken van projecten. Soms heeft het de vorm van uitvoerend projectleiderschap of –secretariaat.

Ga naar boven

Opdrachtgevers

Ga naar boven


Organisatie

BBO is gevestigd in Leeuwarden. Het werkgebied is vooral Noord-Nederland, maar BBO doet ook opdrachten buiten het Noorden.
Bij elk project wordt een team van een of meer onderzoekers en adviseurs samengesteld. BBO werkt in projecten samen met een vast team van free lancers en met andere bureaus en organisaties. Onderzoekspartners met wie wordt samengewerkt zijn onder meer: Universiteit Twente (faculteit Bedrijf, Bestuur en Technologie), Universiteit Groningen (faculteit Ruimtelijke Wetenschappen), en Tien Organisatieadvies.
BBO is lid van de Regional Science Association (RSA) en de Wim Drees Stichting. BBO is opgericht door Engbert Boneschansker

Ga naar boven

Privacyverklaring

Klik hier voor de privacyverklaring van BBO.

Ga naar boven


BTW-nummer:

NL 8195.20.378.B.01

Ga naar boven

© BBO